lauantai 18. lokakuuta 2014

Raitaa, opettelua ja onnistumisen tunnetta!


Hei vaan! Tästä se lähtee, kaksi täysin uutta asiaa elämässäni, ompelu ja bloggaaminen.

Kankaisiin hurahdin, kun toimin muutaman vuoden ylläpitäjänä Facebookin Rättei, Lumpui & Retroi - ryhmässä. 60- ja 70-luvun kankaat iskivät suoraan sydämeen värikylläisyydellään ja upeilla kuoseillaan. Retrokankaita netissä googletellessani törmäsinkin ihaniin trikoo, joustofrotee ja velour kuoseihin.. Joita sitten tulikin tilattua varastoon useampi muovilaatikollinen. Itsehän en ommella osaa, joten tarkoitus oli niistä teetättää "sitten joskus jotain". Muutamia kankaita ja ideoita ehdinkin jo toteuttaa kotimaisilla taitajilla, niistä tulee omia esittelyjä myös. 

Mummulan kangasvarastoni

Olen tosiaan peruskoulussa puukässän käynyt ja vain pakollisilla rättikässän tunneilla ompelukonetta käyttänyt. Aloin kuitenkin tänä kesänä miettiä, että kai sitä minäkin osaisin, jos vaan kone olisi. (Kankaitakin kun on vanhaa, sekä uutta, säilössä moneksi vuodeksi eteenpäin silputtavaksi.) Heitin siis vitsillä isälleni, että vanhempi poikani toivoo lahjaksi saumuria, jotta äiti voisi ommella kivoja vaatteita. Yllätyksekseni sainkin nyt kesällä isältäni syntymäpäivälahjaksi saumurin, joten samalla aukesi kokonaan uusi maailma! 




Elämäni ihka ensimmäinen saumuri-kokeiluni oli housut 3kk vanhalle pojalleni, ja koska ne onnistuivatkin ihan kivasti (ja kivuttomasti), päätin tehdä itsellenikin jotain.
Leggarikaavan piirsi äitini, joka toimii myös opettajanani ompelun suhteen. Kangas on Kestovaippakaupasta jonkun vuoden takaa ja taitaa olla 100% puuvillaa, joten polvipussit tuli heti kättelyssä. Virheistä opitaan, eli seuraavat leggins kankaat tulevat olemaan sekoitepuuvillaa.



Koska en omista ompelu-, saati peitetikkikonetta, niin lahkeisiin tein "valeresorin" kääntämällä kankaan ensin kaksinkerroin ja siitä kolminkerroin. Periaatteessa saman tuloksen olisin saanut, jos olisin lahkeeseen surauttanut kiinni kapean "resorikaitaleen" samasta kankaasta. Tykkään tästä itse aika paljon,  eivät ole niin kalsarin näköiset. ;)



PS. Pitikin aloittaa ensimmäisenä raidallisella kankaalla ja samalla opetella kohdistamisen tärkeyttä! Onneksi pahin kohdistusmoka ei ole niin kovin näkyvässä paikassa.. ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti