maanantai 11. huhtikuuta 2016

Babynest ja imetystyyny


Tämän hetken suosikki ompelijoiden vauvamaailmassa on babynest. Tässä oma versioni pesästä, sekä uudenmallinen imetystyyny, joka kulkee helposti mukana. 


Babynest ohjeet otin täältä:




Itse käytin 150g vanulevyä pehmykkeenä. Vaikein osuus oli sulloa vanurulla pesää kiertävään kujaan. Tässä työvaiheessa suosittelen lämpimästi apukäsiä. Itse työnsin käden kujan suuaukosta sisään, koko matkan läpi ja otin kunnon otteen vanurullasta ja vedin sitä kujannetta pitkin, toisella kädellä avitin suuaukkoa ja apukädet piti rullaa tiukassa nipussa, joka helpotti rullan vetoa kujanteen sisään.



Babynestin kaveriksi tein imetystyynyn, jonka läpi työnnetään käsi. Vauvan pää lepää imetettäessä tyynyllä ja tämä mahtuu hyvin esim. kauppareissuille mukaan.


Mittasin sopivan leveyden omasta kädestäni. Mallikuvia kun katselin Etsystä, niin tyynyt näyttivät olevan lähes neliöitä. Eli leveys on kyynärvarsi + saumanvarat ja kankaan pituus tietenkin sama mitta kaksinkertaisena. Koska tein tyynyn kahdesta eri kankaasta, piti leikata kaksi samankokoista palaa ja surrur pitkät reunat oikeat puolet vastakkain kiinni. Tämän jälkeet kankaat käännetään oikeinpäin ja levyvanu työnnetään sisään (itse käytin 150g nelinkertaisena). Sitten siksakkasin lyhyet päät umpeen ja samalla kiinnitin vanun kiinni kankaaseen.
Seuraavaksi yhdistin molemmat lyhyet sivut toisiinsa vinonauhalla, niin että tyynystä tuli rengas. Ja käänsin kertaalleen ympäri, että vinonauhalla tehty kanttaus jäi sisäpuolelle. Valmis!

Mukana tietysti harsimiset, sillä omissa sormissa ei voima riittänyt pitämään vanun pullistamia kankaita kohdakkain :D



Imetystyyny valmiina.



Kankaat ja tarvikkeet:
https://shop.paapiidesign.com/index.php
http://www.kangastukku.com
Alestalo, Lahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti