tiistai 7. kesäkuuta 2016

Isoveikan koeajelu holkkihihalla


Kolmas kone saapui ompelupöydän päätyyn. Ruksuttaa kuin traktori, mutta on kuitenkin helppokäyttöinen traktori ;)




Puuhakaspajan HelenaH-kaavaa odotellessani piirtelin oman version holkkihihasta. Mallia kaavaan otin ikivanhasta H&M paidastani, koska en osaa kaavaa alkutekijöistä itse piirtää.

Tähän kaavakokeiluun silppusin kankaan, jonka olen joskus saanut Paapiin "possupussista". Ei sitten yhtään napannut kyseinen kangas omaan käyttöön, niin sopi hyvin tähän kokeiluun. Samapa tuo jos paita menee pieleen, ei ainakaan harmita kangas.. Mutta mutta. Kummasti siinä kävi niin, että valmiiseen paitaan ihastui sekä äitini, että minä!

Ensimmäinen versio päätyi äidilleni ja lopusta kankaasta leikkelin itselleni uuden  paidan. Juuri sopivan reilu pala oli onneksi päätynyt pussiin.

Hihansuut ja kaula-aukon kanttasin resorilla siten, että saumuroin ensin resorin yksinkerroin paitaan kiinni.



Tämän jälkeen nostin sauman ylöspäin ja käänsin resorin paidan takapuolelle samalla harsien sen, jotta sauma pysyisi siististi paikallaan peittarilla ompelun ajan.
Tässä kannattaa hieman venyttää resoria samalla, kun kääntää sen takapuolelle.



Nimittäin kiristettynä sauman ympärille, resori ei jää rumasti "lörpölle". Tämän jälkeen resorin vierestä ommellaan joko peittarilla tai ompelukoneen kaksoisneulalla.


Itse tykkään käyttää tätä "kanttaus"tyyliä, sillä se tuo kanttiin kivaa pyöreyttä :)

Mitä ompelukokemukseen peittarin kanssa tulee.. Niin vähän on vielä yhteistyö hakusessa Brotherin kanssa. Ei alkanut työskentely yhtä saumattomasti kuin Jukkapojan ja Pahvin kanssa. Ehkä tämä tästä pikkuhiljaa :)



"Näitä kesäpaitoja täytyy saada lisää", kuului äitini suusta. :D




Jos kaipailet holkkihiha-kaava, niin sellaisen voi käydä ostamassa täältä: http://pajan.mycashflow.fi 

Omat Puuhakaspajan kaavat saapuivat jo postitse ja pääsevät testiin, kunhan saan ensin tehtyä veljenpoikien synttärilahjat :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti