torstai 16. kesäkuuta 2016

Kun kaikki menee pieleen


Olen usein lukenut kanssaompelijoiden tuskaista avautumista vaatteista, joissa kaikki vaan menee pieleen ja lopulta vaate päätyy myttynä johonkin nurkkaan. Toisinaan puoliksi tehtynä, toisinaan loppuun asti ommeltuna. Itsekseni olen miettinyt voiko olla mahdollista, että oikeasti jokin vaate voi hangoitella vastaan loppuun asti. Tietenkin olen itse purkanut ja ommellut uusiksi, mutta on siitä vaatteesta aina sen näköinen tullut, mitä oli tarkoitus tehdä. Kunnes.. Päätin tehdä veljenpojalleni synttärilahjaksi t-paidan.

Tuon kirotun, alamaailman noitien loitsiman t-paidan. Tähdet ja kuu eivät selvästikään olleet oikeassa asennossa, kun aloitin paidan teon. 

Onnistuin leikkaamaan hihat eri koossa kuin etu- ja takakappaleen. (Onneksi kuitenki isompana, ja sain saksittua hihat mätsäämään paitaan siinä vaiheessa kun ompelin niitä kiinni.) Kaula-aukon kanttiin Brother teki hyppytikkiä, jota ei tähän mennessä ole kertaakaan tehnyt. Ei edes missään paksussa saumakohdassa, vaan keskellä edessä. Purin ja tein uusiksi. Taas hyppytikkiä. Purin ja tein uusiksi. Onnistui! 

Hihan kiinnityssaumaan sain aikaiseksi vekin, purin ja ompelin uusiksi ja tein toisenkin vekin. Purin ja ompelin uusiksi. Lopulta hiha kiinni ja ylimääräiset saksittu pois, kun kerran oli kokoa liian iso hiha.

Seuraavaksi kainaloon jäi reikä. No surautan uusiksi päältä ja vähän syvemmältä. Leikkasin kolon sivusaumaan. Tietenkin. Tämäpä tästä vielä puuttui. Aiiivan sama. Lopulta paita on kasassa.

Ja samalla huomaan, että kaksi kertaa purettu kaula-aukon kantti on liian pitkä ja jää pystyyn. Huippu idea oli kääntää resori pystysuuntaan raitojen suunnan takia ja tässä se nyt kostautui. En uskaltanut tehdä kantista tarpeeksi kireää ja jäi pystyyn. Ja hihatkin on aivan liian pitkät 2v taaperon käsiin, yltää kyynärpäiden yli. Kaiken kaikkiaan, käsissäni on valmis paita. Maailman rumin ja täynnä ompeluvirheitä oleva paita. Jota en todellakaan kehtaa lahjaksi antaa :D



Joten, paita päätyy omalle 2v taaperolleni ja päätin sen muokata. Ei se ainakaan kauheammaksi voi tästä muuttua ;)




Muokkausten jälkeen paidasta tuli lopulta tällainen.






Tämän postauksen henkeen sopisi loppukevennykseksi vitsi; 
Mikä on savolainen supersankari? 
- Vituiksmän x]




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti